Omlós, grillezett csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 nagyobb csirkecomb
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • BBQ-szósz (Mississippi BBQ szósz édes, 01058)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csirkecombokat a forgónál félbevágjuk. Sóval, borssal, 2 babérlevéllel. 1 teáskanál kakukkfűvel 1,5 liter vizet forralunk, majd a csirkecombot beletesszük, és 30 perc alatt közepes lángon előfőzzük, majd a léből kiemelve hagyjuk leszáradni. (A levet érdemes félretenni alaplének leveshez…)
  2. Az előfőzött csirkecombokat alaposan bekenjük a szósszal, és grillrácson – de akár serpenyőben, sütőben – időnként megforgatva szép pirosra sütjük. Ha szabadtéri grillen sütjük, sütés közben érdemes időnként újra megkenni a szósszal.
  3. Ízlés szerint salátával, sült krumplival grillezett zöldségekkel, friss kenyérrel tálalhatjuk.