Őszibarack rakottas

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz őszibarackbefőtt (Kofa őszibarack, hámozott, felezett, magozott, cukrozott lében, 00346)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kupica rum

ELKÉSZÍTÉS

  1. Simára keverünk 3 egész tojást egy evőkanál liszttel 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel, majd felengedjük egy fél liter tejjel, amit 1 csomag vaníliával ízesítettünk, és tűzre téve állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  2. Kihűlés után 4 dl habbá vert (én 1 csomag vaníliás cukrot is teszek bele) tejszínnel dúsítjuk.
  3. Egy üvegtál aljára 10 db babapiskótát rakunk, megöntözzük a rum felével (ha gyermekeknek is készítjük, az őszibarack levével) és sűrűn kirakjuk kockára vágott őszibarackkal, majd ismét krém jön, majd babapiskóta, újból krém és végül a tetejét őszibarackkal díszítjük.
    Hűtőbe téve jól behűtjük.