Paradicsomos-olívás tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 80 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • bors
  • olasz fűszerkeverék
  • 20-30 szem olívabogyó vegyesen (fekete, zöld, töltött) (Kofa paprikakrémmel töltött zöld olajbogyó, 00888)
  • friss bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  2. A vékony karikákra vágott fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 5-10 percig főzzük.
  3. Beletesszük az apróra (2-3 darabara) vágott olívabogyókat, néhány egész darabot is, majd néhány percig még főzzük, végül a szószt összeforgatjuk a fusillivel. Miután elkészült, friss bazsalikomlevéllel megszórjuk és tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45