PIRÍTOTT RIZSTÉSZTA MARHAHÚSSAL ÉS BÉBIZÖLDSÉGEKKEL
Közepes
2 adag
Hozzávalók
40 dkg rizstészta (Go-Tan rizstészta, 01263)
30 db hüvely cukorborsóű
10 db bébikukorica
2 db mogyoróhagyma
35 dkg marhahús
2 ek sötét szójaszósz
1 ek halszósz
bors
szezámolaj
napraforgóolaj
ELKÉSZÍTÉS
Egy wokot hevítsünk fel, majd öntsünk bele 1-2 evőkanálnyi olajat, dobjuk rá a felkarikázott hagymát, a negyedekbe vágott bébikukoricát, a cukorborsót, majd pirítsuk meg őket.
Ezután adjuk hozzá az ujjnyi vastagságú csíkokra vágott húst, és pár perc alatt azt is pirítsuk körbe. Locsoljuk rá a szójaszószt, a halszószt, borsozzuk.
Közben a rizstésztát áztassuk be forró vízbe 3-4 percre, majd szűrjük ezt is a wokba, és pirítsuk a zöldséges húst a tésztával együtt 1-2 percig. Azonnal tálaljuk.