Pisztrángos zöldborsó krémleves

Hozzávalók

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 l zöldségalaplé (vagy víz)
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db közepes burgonya
  • 1/2 db zsenge póréhagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 db füstölt pisztráng filé
  • 1 ek torma (frissen reszelt)
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • levesgyöngy (Kofa levesgyöngy, 00920)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Alaposan mossuk meg a borsót héjastól, ezután válasszuk szét a borsót a héjától. A héjat tegyük fel főni 30-40 percre. Miután leszűrtük, el is készült a zöldségalaplevünk.
  2. Amíg fő az alaplé, a fazékban vajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és beletesszük a megtisztított zöldborsót, a kockára vágott hámozott burgonyát, az apróra vágott póréhagymát és a mustárt. Felöntjük zöldségalaplével, és alacsony hőfokon készre főzzük a levest. A borsó negyedét a tálaláshoz kiveszük, a maradék levest pedig botmixerrel teljesen lepürésítjük.
  3. Tálaláskor belehelyezzük a pisztrángszeleteket, friss tormát reszelünk bele és levesbetétként az egész borsószemekkel és frissen őrölt borssal hintjük meg. Ízlés szerint levesgyönggyel is szervírozhatjuk.