Ragacsos sült oldalas

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 5 dl kóla
  • 3-4 dl víz

 

  • A szószhoz:
    • 6 ek barnacukor
    • 6 ek ketchup
    • 3 ek szójaszósz
    • 3 ek Worcester szósz (Kofa Worcester szósz, 01094)
    • 1 ek Piros Arany
    • 1 ek chiliszósz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben. Felöntjük a kólával és a vízzel úgy, hogy a folyadék ellepje a húst. Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 2 óra alatt puhára pároljuk a húst.
  2. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük.
  3. Egy serpenyőben összekeverjük a barnacukrot, a ketchupot, a szójaszószt, a Worcester szószt, a Piros Aranyat és a chiliszószt, és állandó keverés mellett felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon még néhány percig főzzük. Ezután a lecsepegtetett oldalast a szószba mártogatjuk, majd visszatesszük mindet a tepsibe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy mindegyik oldaluk szép pirosra süljön.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45