fél kilogramm ramen tészta (Go-Tan Ramen tészta, 01259)
ELKÉSZÍTÉS
Az algalapokat beáztatjuk 2 liter langyos vízbe.
A csirkehúsokat hideg vízben feltesszük főni, és lassan hagyjuk felforrni. Amikor felforrt, alacsonyra vesszük a lángot, beletesszük a répát és a hagymát, és halkan főzzük 2-3 órán keresztül. Hagyjuk kissé lehűlni, majd átszűrjük.
Az így kapott lébe tesszük a sertéscsontokat, fűszereket, fokhagymát, kb. 3-4 centis gyömbért, szárított gombát, hozzáadjuk a leszűrt alga áztatólevét, és ugyancsak nagyon alacsony lángra tesszük.
A lapockát szorosra kötözzük, és serpenyőben körbe pirítjuk, majd a levesbe süllyesztjük.
Ezt a húst egy óra múlva kivesszük, hagyjuk kihűlni.
A levet összesen kb. 3 órát főzzük. Amikor kész, leszűrjük.
Ideális esetben akkor tálalunk, amikor a hús is hűlt egy teljes éjszakát, hogy vékonyra lehessen szelni.
A tojást forró vízben 6 és fél percig főzzük, majd rögtön leöntjük róla a vizet és jéghideg vízzel teli tálba tesszük. Megpucoljuk, majd kis dobozba tesszük őket és felöntjük szója szósszal. Ebben a pácban hagyjuk minimum 3 órát.
Tálaláskor külön sós vízben kifőzzük a tésztát, rámerjük a forró levet, újhagymakarikákkal, gombával, a felszeletelt hússal és a tojással tálaljuk.