RAMEN

Hozzávalók

  • 2 darab algalap (kombu)
  • 5 darab csirkeszárny
  • 5 darab csirkeláb
  • 1 darab csirke farhát
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 kilogramm sertés csontok
  • fél kilogramm sertés lapocka
  • 10 darab fekete bors (egész)
  • 1 darab friss gyömbér
  • 8 darab shiitake gomba (szárított)
  • 1 fej fokhagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 deciliter szójaszósz
  • 4 darab újhagyma
  • fél kilogramm ramen tészta (Go-Tan Ramen tészta, 01259)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az algalapokat beáztatjuk 2 liter langyos vízbe.
  2. A csirkehúsokat hideg vízben feltesszük főni, és lassan hagyjuk felforrni. Amikor felforrt, alacsonyra vesszük a lángot, beletesszük a répát és a hagymát, és halkan főzzük 2-3 órán keresztül. Hagyjuk kissé lehűlni, majd átszűrjük.
  3. Az így kapott lébe tesszük a sertéscsontokat, fűszereket, fokhagymát, kb. 3-4 centis gyömbért, szárított gombát, hozzáadjuk a leszűrt alga áztatólevét, és ugyancsak nagyon alacsony lángra tesszük.
  4. A lapockát szorosra kötözzük, és serpenyőben körbe pirítjuk, majd a levesbe süllyesztjük.
  5. Ezt a húst egy óra múlva kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  6. A levet összesen kb. 3 órát főzzük. Amikor kész, leszűrjük.
  7. Ideális esetben akkor tálalunk, amikor a hús is hűlt egy teljes éjszakát, hogy vékonyra lehessen szelni.
  8. A tojást forró vízben 6 és fél percig főzzük, majd rögtön leöntjük róla a vizet és jéghideg vízzel teli tálba tesszük. Megpucoljuk, majd kis dobozba tesszük őket és felöntjük szója szósszal. Ebben a pácban hagyjuk minimum 3 órát.
  9. Tálaláskor külön sós vízben kifőzzük a tésztát, rámerjük a forró levet, újhagymakarikákkal, gombával, a felszeletelt hússal és a tojással tálaljuk.