Rántott gomba sajttal töltve

Hozzávalók

  • A gombához:
    • 10 db gomba (nagy)
    • 3 dkg vaj
    • 1 tk mustár
    • bors
    • 1 db tojás
    • 15 dkg füstölt sajt

 

  • A panírozáshoz:
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa (Leimer panírmorzsa, 00818)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gombákat megtörölgetjük vagy megmossuk, szárukat óvatosan kitörjük, az aljukat levágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a lemezkéket úgy, hogy tölthető üreget kapjunk.
  2. A gombaszárat apró kockára vágjuk a lemezkékkel, vajon megdinszteljük és hozzáadjuk a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, hozzáadjuk a tojást, jól elkeverjük, és hozzáadjuk a füstölt sajtot is.
  3. A masszát kiskanállal a gomba üregébe töltjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozom, és a hagyományos módon bő olajban kisütjük.