Rántott hal gluténmentes panírban

Hozzávalók

  • 8 szelet halfilé
  • 30 dkg gluténmentes zsemlemorzsa (Leimer gluténmentes panírmorzsa, 01210)
  • 15 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 0.5 dl tej
  • bors
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vegyél elő három tálat, melyekben a szeletek kényelmesen elférnek.
  2. A panírozáshoz készítsd elő a jól megszokott kellékeket: az egyik tálba szórd a lisztet, a másodikban verd fel a tojást, a harmadikba mehet a panírmorzsa. Ez utóbbiba ne öntsd ki egyből mind a 30 dekát, hátha elég lesz kevesebb is. A tojást pedig turbózd fel fél deci tejjel és egy csipet sóval, borssal.
  3. A szeleteket először jól forgasd meg a finomlisztben, ne maradjon lisztezetlen felületük. Ezután mehetnek a tojásba, majd a panírba.
  4. Ezt követően tedd félre a szeleteket ismét 15 percre, amíg megszárad rajtuk a panír.
  5. Ha ez megtörtént, forgasd meg őket újra a tojásban és a panírban. Ha ezzel is megvagy, tedd a halszeleteket a fagyasztóba mintegy 20 percre.
  6. Hevítsd fel az olajat, majd, amikor forró, vedd le közepes lángra, és helyezd bele a szeleteket. Tegyél rá fedőt, süsd három-négy percig, majd fordítsd meg a halat. A villát ne szúrd bele, mert attól bármelyik halhús könnyebben szétesik. Hagyd pirulni a másik oldalukat is néhány percig, majd szedd ki őket papírtörlőre, és élvezzétek a kívül ropogós, belül finom puha rántott halat!

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45