Barion Pixel

Rántott padlizsán

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy héjas, szeletelt padlizsán
  • 12 és fél dkg zsemlemorzsa (Guthaus panírmorzsa,00803)
  • 1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
  • 1 és ¼ dl tej
  • 1 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • ízlés szerint friss, durvára vágott petrezselyemzöld
  • 15 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A felszeletelt padlizsánt szűrőbe rakjuk, minden oldalát besózzuk durva tengeri sóval. 30 percre félretesszük, hogy a keserű íze kicsöpögjön. Csöpögtetés után papírtörlővel szárazra töröljük.
  2. A tojást és a tejet összekeverjük egy kis tálban.
  3. A fokhagymát és a zsemlemorzsát összekeverjük robotgépben.
  4. A padlizsánszeleteket a lisztbe, a tojásos keverékbe, majd a fokhagymával ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A bepanírozott padlizsánszeleteket adagonként (egyszerre 2-3 szeletet), 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük papírtörlőn, azután megszórjuk a padlizsánt petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45