A zellert megmossuk, egészben feltesszük főni, és lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk.
Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, megtisztítjuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. Rácsavarjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig állni hagyjuk.
A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk a vizet róluk, és apróra vágjuk.
A mártáshoz a tejfölben elkeverjük a kapribogyót, belereszeljük az uborkát, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Megszórjuk sóval, borssal és jól összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A zellerkarikákat megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában kipanírozzuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a zellerkarikákat, és minden oldalukat kb. 3 percig sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd forrón, a behűtött mártással tálaljuk.