Barion Pixel

Rántott zeller kaprimártással

Hozzávalók

  • 1 kg zeller
  • 1 citrom
  • 1-1 csokor petrezselyem, snidling, tárkony
  • 1,5 dl tejföl (12%)
  • 1 evőkanál kapribogyó (Kofa kapribogyó,00955)
  • 2 kis ecetes uborka
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zellert megmossuk, egészben feltesszük főni, és lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk.
  2. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, megtisztítjuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. Rácsavarjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig állni hagyjuk.
  3. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk a vizet róluk, és apróra vágjuk.
  4. A mártáshoz a tejfölben elkeverjük a kapribogyót, belereszeljük az uborkát, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Megszórjuk sóval, borssal és jól összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  5. A zellerkarikákat megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában kipanírozzuk.
  6. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a zellerkarikákat, és minden oldalukat kb. 3 percig sütjük.
  7. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd forrón, a behűtött mártással tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45