8 db zöld olajbogyó (magozott, aprított) (Kofa olajbogyó, zöld, szeletelt, 01054)
A fényezéshez:
1 dl fügelekvár
0,3 dl citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.