Ricottával töltött csirke

Hozzávalók

  • 1 db nagy, konyhakész csirke
  • 1 db tojás (L)
  • 2 db citrom (negyedelve, magok nélkül)

 

  • A töltelékhez:
    • 2 db póréhagyma vékonyan felkarikázva
    • 35 dkg ricotta
    • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
    • 3 szál újhagyma (finomra vágva)
    • 1 marék bazsalikom (finomra vágva)
    • 1 marék petrezselyem (finomra vágva)
    • 1 tk őrölt koriander
    • 4 db lime vagy 2 db citrom reszelt héja
    • 3 tk limelé vagy citromlé
    • 8 db zöld olajbogyó (magozott, aprított) (Kofa olajbogyó, zöld, szeletelt, 01054)

 

  • A fényezéshez:
    • 1 dl fügelekvár
    • 0,3 dl citromlé

ELKÉSZÍTÉS

  1. A töltelék valamennyi hozzávalóját alaposan összekeverjük. A csirke bőrét meglazítjuk a mellén, és egy kevés tölteléket nyomkodunk alá.
  2. A villával felvert tojást összekeverjük a maradék töltelékkel. A masszát a csirke hasüregébe töltjük, és teszünk bele egy negyed citromot is. A csirkét a mellével felfelé egy sütőedénybe fektetjük, és a lábát konyhai zsineggel összekötözzük. Ezután elosztjuk körülötte a maradék negyed citromokat.
  3. A fényezéshez a fügelekvárt simára keverjük a citromlével. A csirkét ecset segítségével megkenjük a citromos lekvárral, majd 35 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Ezután kivesszük, ismét megkenjük, és változatlan hőfokon további 25-35 perc alatt készre sütjük. Végül feldaraboljuk, és a töltelékkel együtt tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45