zöldségek, gombák, tengeri herkentyűk, bármi, amit szeretsz, répa, cukkíni, paprika, spárga, hagyma, karfiol, rák, kalamari stb.
olaj a sütéshez
A szószhoz
1 ek víz
1 ek cukor
2,5 ek szójaszósz
2,5 ek citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Készítsd el a tempura tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
Hevítsd az olajat. Mártsd az előzőleg megmosott, csíkokra vágott és szárazra törölgetett zöldségeket a tésztába és tedd őket az olajba. Nem szabad, hogy az olaj kihűljön, így csak néhány darabot süss egyszerre. 2-2,5 percig süsd, félidőben óvatosan forgasd meg őket. Szűrővel szedd ki, csöpögtesd alaposan le és tedd szalvétára, hogy magába szívja a maradék olajat.
A tengeri herkentyűket szintén szárazon, de kissé melegebb olajban süsd, rövidebb ideig.
Közben a cukrot oldd fel a vízben. Ehhez érdemes a vizet kissé felmelegíteni. Add hozzá a szójaszószt és a citromlevet. Tehetsz bele még vékonyra vágott újhagymát vagy kevés snidlinget.