Ropogós, aranybarna tempura szójaszószos mártással

Hozzávalók

A tempurához

 

  • Tempura por (Leimer Tempura por, 01277)
  • zöldségek, gombák, tengeri herkentyűk, bármi, amit szeretsz, répa, cukkíni, paprika, spárga, hagyma, karfiol, rák, kalamari stb.
  • olaj a sütéshez

 

A szószhoz

 

  1. 1 ek víz
  2. 1 ek cukor
  3. 2,5 ek szójaszósz
  4. 2,5 ek citromlé

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsd el a tempura tésztát a csomagoláson leírtaknak megfelelően.
  2. Hevítsd az olajat. Mártsd az előzőleg megmosott, csíkokra vágott és szárazra törölgetett zöldségeket a tésztába és tedd őket az olajba. Nem szabad, hogy az olaj kihűljön, így csak néhány darabot süss egyszerre. 2-2,5 percig süsd, félidőben óvatosan forgasd meg őket. Szűrővel szedd ki, csöpögtesd alaposan le és tedd szalvétára, hogy magába szívja a maradék olajat.
  3. A tengeri herkentyűket szintén szárazon, de kissé melegebb olajban süsd, rövidebb ideig.
  4. Közben a cukrot oldd fel a vízben. Ehhez érdemes a vizet kissé felmelegíteni. Add hozzá a szójaszószt és a citromlevet. Tehetsz bele még vékonyra vágott újhagymát vagy kevés snidlinget.
  5. A kész tempurát ebbe a szószba mártogasd.