ROPOGÓS CSIRKECOMB ROZMARINGOS KRUMPLIVAL

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek szójaszósz (Go-Tan Szójaszósz, 01257)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek almalé
  • 60 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 0,25 tk őrölt pirospaprika
  • 0,25 tk őrölt rozmaring

ELKÉSZÍTÉS

  1. A combokat megtisztítjuk, majd bedörzsöljük a szójaszósz, az olívaolaj és az almalé keverékével. Tepsibe tesszük, mellé öntünk egy kevés vizet, és 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk.
  2. A burgonyát megmossuk, a héját tisztára dörzsöljük. Mindet nagyobb gerezdekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, majd az olajhoz keverjük egy kevés sóval, a paprikával és a rozmaringgal együtt.
  3. A tepsibe terítjük, és a forró grillsütőbe toljuk. Szép pirosra sütjük, közben néhányszor megforgatjuk.