szükség szerint barbecue szósz (Remia Black Jack fűszeres BBQ szósz, 01127)
1 dl víz
ízlés szerint só
A körethez:
1/2 bögre bulgur
szükség szerint a főzéshez dupla adag víz
1/4 db pritaminpaprika
1 kis fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt fekete bors
1 csipet fokhagyma granulátum
ízlés szerint só
1 ek olívaolaj
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
A csirkeszárnyakat megmossuk és letörölgetjük. Megsózzuk majd bedörzsöljük jó alaposan a BBQ szószba és egy műanyag dobozba eltesszük a hűtőbe 1-2 órára (nyugodtan egy egész éjszakára is bent lehet hagyni).
Egy tepsibe rendezzük őket, szorosan egymás mellé, kevés vizet locsolunk alá és előmelegített sütőbe tesszük. Alufóliával letakarva 20 percig 200 C fokon, majd még 30 percig 170 C fokon sütjük.
Miközben sül a hús elővesszük a korábban már kifőzött bulgurt és a hozzávalókat. Egy kisebb hagymát csíkokra vágva elkezdünk pirítani olívaolajon, majd amikor már áttetsző lesz rádobjuk a felkockázott pritamin paprikát is. Kicsit együtt fonnyasztjuk őket, majd beleszedjük a bulgurt is. Összeforgatjuk, kicsit hagyjuk főni, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és a fűszerekkel. Végül egy tojást ütünk rá és így kevergetjük tovább. A végén még kicsit sózzuk és készen is van.
Időközben az alufóliát leszedjük a csirkeszárnyakról és légkeveréssel sütjük nagyjából 15 percig, felénél megfordítjuk.
Készen is van a finom ebéd, jó étvágyat hozzá!