Barion Pixel

Ropogós, fűszeres BBQ csirkeszárny, tojásos bulgurral

Hozzávalók

  • 600 g csirkeszárny
  • szükség szerint barbecue szósz (Remia Black Jack fűszeres BBQ szósz, 01127)
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só

 

  • A körethez:
    • 1/2 bögre bulgur
    • szükség szerint a főzéshez dupla adag víz
    • 1/4 db pritaminpaprika
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • ízlés szerint őrölt fekete bors
    • 1 csipet fokhagyma granulátum
    • ízlés szerint só
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csirkeszárnyakat megmossuk és letörölgetjük. Megsózzuk majd bedörzsöljük jó alaposan a BBQ szószba és egy műanyag dobozba eltesszük a hűtőbe 1-2 órára (nyugodtan egy egész éjszakára is bent lehet hagyni).
  2. Egy tepsibe rendezzük őket, szorosan egymás mellé, kevés vizet locsolunk alá és előmelegített sütőbe tesszük. Alufóliával letakarva 20 percig 200 C fokon, majd még 30 percig 170 C fokon sütjük.
  3. Miközben sül a hús elővesszük a korábban már kifőzött bulgurt és a hozzávalókat. Egy kisebb hagymát csíkokra vágva elkezdünk pirítani olívaolajon, majd amikor már áttetsző lesz rádobjuk a felkockázott pritamin paprikát is. Kicsit együtt fonnyasztjuk őket, majd beleszedjük a bulgurt is. Összeforgatjuk, kicsit hagyjuk főni, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és a fűszerekkel. Végül egy tojást ütünk rá és így kevergetjük tovább. A végén még kicsit sózzuk és készen is van.
  4. Időközben az alufóliát leszedjük a csirkeszárnyakról és légkeveréssel sütjük nagyjából 15 percig, felénél megfordítjuk.
    Készen is van a finom ebéd, jó étvágyat hozzá!

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45