Sajtburger szarvasgombás majonézzel

Hozzávalók

  • 45 dkg darált marhahús
  • 0.25 bögre aprított hagyma
  • 1 tk fokhagymás só
  • 1 tk szárított oregánó
  • 0.25 tk őrölt bors
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db hamburgerzsemle
  • savanyúság
  • paradicsom
  • lila hagyma
  • szarvasgombás majonéz (Remia szarvasgombás majonéz, 01293)
  • mustár
  • salátalevél
  • salátaöntet

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy tálban összekeverjük a darált húst, a hagymát, a fokhagymás sót, az oregánót és a borsot. A masszából 4 db lapos pogácsát formázunk.
  2. Felforrósított grillserpenyőben vagy grill sütőlapon a húspogácsákat 5-7 percig sütjük. Ezután lapáttal megfordítjuk, majd 3-5 perc múlva rájuk tesszük a sajtszeleteket, és további 2 percig sütjük, amíg a sajt kissé megolvad.
  3. A félbevágott zsemlék alsó részére egy-egy sajtos húspogácsát helyezünk. Tetszés szerint megpakoljuk savanyúsággal, szeletelt paradicsommal, valamint felkarikázott lila hagymával, és közben a rétegek közé szarvasgombás majonézt, illetve mustárt kenünk. Végül salátalevelekkel betakarjuk és rátesszük a zsemlék levágott felső részét.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45