Sajtos burgonyakrémleves

Hozzávalók

  • 5 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek petrezselyem
  • csipetnyi őrölt bors
  • levesgyöngy ( Kofa levesgyöngy, 00919)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
  2. Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig alaplángon főzzük. A végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét és ízlés szerint a levesgyöngyöt. 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45