A kekszalaphoz aprítógépbe tesszük a vajas kekszet, és durvára őröljük. Alaposan összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, majd a masszát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Ezután a 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a pudingport, a citrom lereszelt héját, valamint a kemény habbá vert tejszínt.
A krémet az elősütött kekszalapra simítjuk. 180 fokon 10 percig sütjük, majd a sütőt 130 fokra állítjuk, és a süteményt további 70 percig sütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A cukrot 0,5 dl vízben feloldjuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk az átválogatott, kimagozott cseresznyét, és kis lángon 15 percig főzzük. Azután egy szitán áttörjük, végül a felfogott lét sűrű, szirupos állagúra főzzük. A tortát felszeletelve, a szósszal összekevert cseresznyeszemekkel díszítve tálaljuk.