Barion Pixel

Sajttorta cseresznyeszósszal

Hozzávalók

  • 75 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom
  • 1,5 dl habtejszín
  • A kekszalaphoz:
  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg vaj
  • A cseresznyeszószhoz:
  • 7 dkg kristálycukor
  • 10-15 dkg cseresznye (Kofa cseresznye maggal, cukrozott lében, 01280)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kekszalaphoz aprítógépbe tesszük a vajas kekszet, és durvára őröljük. Alaposan összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, majd a masszát sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen. 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Ezután a 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  2. Egy tálban habosra keverjük a krémsajtot a porcukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a pudingport, a citrom lereszelt héját, valamint a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A krémet az elősütött kekszalapra simítjuk. 180 fokon 10 percig sütjük, majd a sütőt 130 fokra állítjuk, és a süteményt további 70 percig sütjük. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A cukrot 0,5 dl vízben feloldjuk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk az átválogatott, kimagozott cseresznyét, és kis lángon 15 percig főzzük. Azután egy szitán áttörjük, végül a felfogott lét sűrű, szirupos állagúra főzzük. A tortát felszeletelve, a szósszal összekevert cseresznyeszemekkel díszítve tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45