Sárgaborsó-krémleves pirított kenyérkockával

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 3 db krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • füstölt kolbász
  • tejszín
  • kenyérkocka (Kofa vöröshagyma-fokhagyma ízű pirított kenyérkocka, 01311)
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sárgaborsót alaposan megmossuk. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Egy fazékba beletesszük a sárgaborsót és a krumplit, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. A leves ízletesebb, ha egy arasznyi füstölt kolbászt is megfőzünk benne.
  3. Ha a sárgaborsó és a krumpli is megpuhult, a kolbászt kivesszük a levesből és botmixerrel egy kis tejszínt hozzáöntve pürésítjük.
  4. Végül az ízesített kenyérkockát rászórjuk a levesre.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45