Sárgarépa krémleves

Hozzávalók

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • cukor
  • szerecsendió
  • kb. 2 l víz
  • 2 evőkanál olaj

 

  • Valamint:
    • sajt
    • levesgyöngy (Guthaus levesgyöngy, 00543)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hozzávaló zöldségeket megpucolom, megmosom és nagyobb darabokra vágom.
  2. Egy kb. 3 literes fazékban felforrósítom az olajat, beleteszem a zöldségeket, meghintem 1 evőkanál cukorral, picit karamellizálom a zöldségeket. Kb. 5 perc után felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, megsózom és puhára főzöm.
  3. A puhára főtt zöldségeket a gázról levéve összeturmixolom, belekeverem a főzőtejszínt, valamint felöntöm annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Visszateszem a tűzre és egyet forralok rajta.
  4. Amikor kész, levesgyöngyöt vagy pirított zsemlekockát teszek bele, valamint reszelt sajtot szórok rá.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45