SKÓT TOJÁS

Hozzávalók

  • 5 db tojás, plusz 2 db panírozáshoz
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 ek szójaszósz (Go-Tan Szójaszósz 145ml, 01264)
  • 1 ek dijoni mustár
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 ág kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az 5 db tojást langyos vízben feltesszük főzni. A forrástól számítva 4 percig főzzük, majd áttesszük jeges vízbe. 10 perc után óvatosan meghámozzuk.
  2. A darált húst összekeverjük a szójaszósszal, a dijoni mustárral, a meghámozott és finomra vágott vörös- és fokhagymával. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd füstölt pirospaprikával is ízesítjük. Villával alaposan összekeverjük. A masszát 5 egyenlő adagra osztjuk, aztán mindegyiket egy-egy darab folpakra helyezzük, és kb. 5 mm vastagra lapítjuk. A tojásokat a közepükre tesszük, és a fólia segítségével beburkoljuk őket a fűszeres húsba. (A tetején a kezünkkel is segíthetünk, hogy a massza

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45