Sorrentói paradicsomos tészta

Hozzávalók

  • 30 dkg penne tészta
  • 5-6 db paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 14 dkg sűrített paradicsom (Dandy sűrített paradicsom, 00725)
  • bors
  • 8 dkg mozzarella
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 12,5 dkg sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
  2. A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele.
  3. A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45