Barion Pixel

SÜTŐBEN SÜLT FÉSZEKTÉSZTA

Hozzávalók

  • 400 g fészektészta (Go-Tan Wok tojásos tészta, 01258)
  • 250 g paradicsom szósz
  • 4-5 fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • vegyes olajbogyó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom és oregánó
  • 1 nagy vagy két kisebb mozzarella golyó
  • olívaolaj
  • zöldfűszerek ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk és 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a szárított fűszereket, ízlés szerint megsózzuk és 8-10 percig főzzük.
  2. Közben a tésztát sós vízben al dentére fűzzük. A mozzarella golyót (golyókat) felkockázzuk.
  3. A leszűrt tésztát beleforgatjuk a fokhagymás paradicsomszószba, majd fakanál és villa segítségével a fészkeket egy tűzálló tálba tesszük. A fészkek közepét mozzarella kockával és olajbogyóval béleljük ki, majd belenyomjuk az ízlés szerinti zöldfűszereket (például bazsalikom és petrezselyemlevél).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (amíg a mozzarella krémesen beleolvad a tésztába).

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45