20 dkg olívabogyó (fekete és zöld) (Kofa olajbogyó fekete 00890, Kofa olajbogyó zöld 00891)
1 dl száraz fehérbor
ELKÉSZÍTÉS
Másfél kiló újburgonyát megtisztítunk, megmosunk és konyharuhában megszárogatjuk.
Négy evőkanál olívaolajat egy tepsibe öntünk, a burgonyát beledobjuk. Három gerezd lehéjazott, durvára vágott fokhagymát és egy szál rozmaring lecsipkedett leveleinek a felét a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük.
Sütőben a közepesnél erősebb lánggal 40-45 percig sütjük.
Húsz deka kimagozott olajbogyót előkészítjük, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk.
Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistül a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közé szórjuk, és egy deci száraz fehérbort öntünk alá. Fölforraljuk és azonnal tálaljuk.