Barion Pixel

Szardíniai újburgonya

Hozzávalók

  • 1,5 kg újburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • őrölt bors
  • 20 dkg olívabogyó (fekete és zöld) (Kofa olajbogyó fekete 00890, Kofa olajbogyó zöld 00891)
  • 1 dl száraz fehérbor

ELKÉSZÍTÉS

  1. Másfél kiló újburgonyát megtisztítunk, megmosunk és konyharuhában megszárogatjuk.
  2. Négy evőkanál olívaolajat egy tepsibe öntünk, a burgonyát beledobjuk. Három gerezd lehéjazott, durvára vágott fokhagymát és egy szál rozmaring lecsipkedett leveleinek a felét a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük.
  3. Sütőben a közepesnél erősebb lánggal 40-45 percig sütjük.
  4. Húsz deka kimagozott olajbogyót előkészítjük, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk.
  5. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistül a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közé szórjuk, és egy deci száraz fehérbort öntünk alá. Fölforraljuk és azonnal tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45