Barion Pixel

Szezámos-pizzás csiga

Hozzávalók

  • A tésztához:
    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg tejpor
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dkg zsír
    • 5 dkg cukor
    • 1 tojás
    • 1 dkg só
    • 2 dl tej

 

  • A töltelékhez:
    • 15 dkg reszelt  sajt
    • 20 dkg kockázott gépsonka
    • 1 konzerv kukorica
    • kevés paradicsompüré ( Dandy sűrített
    • paradicsom, 00724)
    • bors
    • oregánó
    • pár csepp worcester szósz
    • ketchup

 

  • Továbbá:
    • 4-5 evőkanál szezámmag
    • 1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS

  1. A töltelékhez a fűszereket kikeverjük a paradicsompürével és a ketchuppal, worcester szósszal ízesítjük.
  2. A tésztához 13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, a keverék közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt.
  3. A tojást beleütjük, rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Egy másik edényben a cukrot, a sót és a zsírt összekeverjük, majd a félretett lisztet beleöntjük, összedolgozzuk.
  5. A két tésztát alaposan összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és letakarva kb. 45 percig kelesztjük.
  6. A tésztát kinyújtjuk téglalappá, megkenjük a krémmel, rászórjuk a kukoricát, a sonkát és a sajtot, feltekerjük. Szeleteljük, a kis csigákat sütőpapíros tepsibe helyezzük.
  7. A tojást felverjük, megkenjük vele, szezámmaggal megszórjuk, közepes hőmérsékleten sütjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45