3-4 frissen szeletelt kemény sajt (pl. parmezán, grana, padano, pecorino)
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát meghámozom, uborkagyalun egyenletesen vékonyra szeletelem. Sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm, ügyelve rá, hogy ne essenek szét! Leszűröm, kissé hűlni hagyom. Közben az articsókaszíveket lecsepegtetem, félbevágom, a paradicsomokat kb. 1/2 cm vastagon felszeletelem.
Az öntethez a tojásokat a tejszínnel enyhén felverem, a fűszereket összekeverem, majd a tojásos öntethez adom.
A 2 kávéskanál olajat egyenletesen elosztom a hőálló tál alján. Érdemes nem túl nagy tálat választani (kb. 25 X 20 cm-est). Az articsókafeleket az olívabogyó-szeletekkel, a burgonyával és paradicsommal váltakozva elterítem a tálban, majd ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, néhány szelet sajttal borítom. A sajtot legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.