Színes articsókafelfújt

Hozzávalók

  • 1 doboz articsókaszív (390 gr-os kiszerelés)
  • 1/2 doboz hámozott egész paradicsom (a leve nélkül)
  • 2 közepes méretű nem szétfövő burgonya (kb. 25 dkg)
  • 8-10 szem szeletelt fekete olívabogyó (Kofa olajbogyó, fekete, szeletelt, 01050)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 egész tojás
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os zsírtartalommal)
  • kb. 1 evőkanálnyi szárított bolognai fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, fokhagyma, vöröshagyma, zeller, kakukkfű, pirospaprika, szárított paradicsom, petrezselyemzöld)
  • 1 kávéskanálnyi édesnemes magyar fűszerpaprika
  • chili
    A tetejére:
  • 3-4 frissen szeletelt kemény sajt (pl. parmezán, grana, padano, pecorino)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A burgonyát meghámozom, uborkagyalun egyenletesen vékonyra szeletelem. Sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm, ügyelve rá, hogy ne essenek szét! Leszűröm, kissé hűlni hagyom. Közben az articsókaszíveket lecsepegtetem, félbevágom, a paradicsomokat kb. 1/2 cm vastagon felszeletelem.
  2. Az öntethez a tojásokat a tejszínnel enyhén felverem, a fűszereket összekeverem, majd a tojásos öntethez adom.
  3. A 2 kávéskanál olajat egyenletesen elosztom a hőálló tál alján. Érdemes nem túl nagy tálat választani (kb. 25 X 20 cm-est). Az articsókafeleket az olívabogyó-szeletekkel, a burgonyával és paradicsommal váltakozva elterítem a tálban, majd ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, néhány szelet sajttal borítom. A sajtot legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45