Barion Pixel

Tejben-vajban csirkemell tzatziki salátával és párolt rizzsel

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 4 dl tej
  • kevés só
  • 8-10 szem egész bors
  • 3-4 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg teavaj

 

  • A tzatzikihez:
    • 2 db kígyóuborka
    • Tzatziki szósz (Remia tzatziki szósz, 01184)

 

  • A körethez:
    • rizs

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe tesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát, és belefektetjük a csirkemellszeleteket. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Összekeverjük a tzatziki szósszal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45