Tejben-vajban csirkemell tzatziki salátával és párolt rizzsel
Közepes
2 adag
Hozzávalók
1 kg csirkemell
4 dl tej
kevés só
8-10 szem egész bors
3-4 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
10 dkg teavaj
A tzatzikihez:
2 db kígyóuborka
Tzatziki szósz (Remia tzatziki szósz, 01184)
A körethez:
rizs
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk. A tejbe tesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát, és belefektetjük a csirkemellszeleteket. Legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Összekeverjük a tzatziki szósszal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap. A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.