Tejszínes karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 50 dkg karfiol
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • Kenyérkocka (Leimer sajt ízesítésű pirított kenyérkocka,00079)
  • 1/2 dl habtejszín
    A díszítéshez:
  • petrezselyemlevél

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vaj felén megpirítjuk a lisztet, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tejet felfőzzük 5 dl sós vízzel. Beletesszük a rózsáira szedett karfiolt és a felaprított karfiolszárat. Néhány karfiolrózsa darabot kb. 3 perc elteltével kiszedünk és még kisebb rózsákra bontjuk, majd félretesszük. A levest még kb. 10 percig főzzük, amíg a többi karfiol teljesen megpuhul.
  3. A rántást simára keverjük egy kevés levessel, majd beleöntjük az edénybe. Pürésítjük a levest, és időnként megkeverve még kb. 15 percig főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A tejszínt felverjük, a leveshez keverjük.
  5. A levest tányérokba szedjük, beletesszük a félretett karfiolrózsákat és a kenyérkockákat. Petrezselyemlevéllel díszítjük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45