Tejszínes sütőtökkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg burgonya
  • 30 dkg sütőtök (héj nélkül)
  • 4 dl csirkehúsleves
  • 2 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyem
  • pirított kenyérkocka (Leimer vöröshagyma-fokhagyma ízesítésű pirított kenyérkocka, 00078)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk az étolajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a kockázott sütőtököt, majd felöntjük a húslével és a tejjel.
  2. Sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük, felforraljuk, és lefedve alacsony hőfokon puhára főzzük.
  3. A levest ezután botmixerrel összeturmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Pirított kenyérkockával és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45