Barion Pixel

THAI CSIRKENYÁRSAK MOGYORÓSZÓSSZAL

Hozzávalók

  • 50 dkg lebőrözött csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek halszósz
  • 3 ek napraforgóolaj
  • 12 dkg darabos földimogyoróvaj
  • 2 dl sűrű konzerv kókusztej (GO-TAN Kókusztej, 01237)
  • 1,5 ek édes chilimártás
  • 1 tk őrölt citromfű
  • olaj
  • 3 ek földimogyoróolaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A csirkehúst vékonyan felszeleteljük, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a beolajozott nyársakra húzzuk.
  2. A páchoz turmixban sima masszává keverjük a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét, hideg vízzel hígítjuk.
  3. A nyársakat lapos tálba tesszük, leöntjük a páclével, lefedve 3-4 órán át pácoljuk, többször forgatjuk.
  4. Közben a mártáshoz a többi hozzávalóval /mogyoróolaj, mogyoróvaj, kókusztej, chiliszósz, a maradék halszósz, citromfű/ kis serpenyőben közepes lángon krémes mártást főzünk.
  5. A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn pirosra sütjük, a mártással tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45