2 dl sűrű konzerv kókusztej (GO-TAN Kókusztej, 01237)
1,5 ek édes chilimártás
1 tk őrölt citromfű
olaj
3 ek földimogyoróolaj
ELKÉSZÍTÉS
A csirkehúst vékonyan felszeleteljük, majd kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és a beolajozott nyársakra húzzuk.
A páchoz turmixban sima masszává keverjük a fokhagymát, a vöröshagymát, a barnacukrot és a halszósz felét, hideg vízzel hígítjuk.
A nyársakat lapos tálba tesszük, leöntjük a páclével, lefedve 3-4 órán át pácoljuk, többször forgatjuk.
Közben a mártáshoz a többi hozzávalóval /mogyoróolaj, mogyoróvaj, kókusztej, chiliszósz, a maradék halszósz, citromfű/ kis serpenyőben közepes lángon krémes mártást főzünk.
A nyársakat faszénparázson vagy grillsütőn pirosra sütjük, a mártással tálaljuk.