Tojásos tésztasaláta retekkel

Hozzávalók

Az öntethez:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 tk eritrit
  • 5 ek tökmagolaj (Esterer Stájer tökmagolaj, 01150)
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 dl tejföl

A tésztasalátához:

  • 5 db főtt tojás
  • 2 csokor retek
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 marék salátamix
  • 20 dkg főtt sonka
  • 20-30 dkg tészta

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük. Végül kikeverjük a tejföllel.
  2. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Néhány szelet tojást és retket félreteszünk a díszítéshez.
  3. Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a kifőtt és leszűrt tésztát, a tojást és a sonkát, majd összekeverjük a salátaöntettel. A saláta tetejét a félretett tojással és retekkel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45