Töltött krumpli

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 2 ek olaj
  • 20dkg csiperke gomba (Kofa szeletelt csiperkegomba, 00813)
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt-fele trappista)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt megsütjük.
  2. Közben felszeleteljük a hagymát, az olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
  3. A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtfelét is, majd összekeverjük.
  4. Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, a tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 16:45