Tortilla chips házilag

Hozzávalók

  • 1 bögre fehér liszt
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • 1 kiskanál só
  • 1/2 kiskanál kurkuma (elhagyható)
  • 2 ek olívaolaj vagy
  • víz (kb. 2/3 bögre)
    A kenéshez:
  • kevés olaj
  • kurkumával kevert só
  • mártogatós (Remia koktél szósz, 01197)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A hozzávalókat annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, amennyitől rugalmas tésztát kapunk, hasonlót a laskatésztához. Letakarva 15 percet pihentetjük.
  2. A tésztát négybe vágjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk, és éles késsel háromszögekre vágjuk.
  3. A tepsit sütőpapírral béleljük, vékonyan megkenjük olajjal, rátesszük a chipseket, azokat is megkenjük felületesen olajjal, sózzuk, és közepes hőmérsékleten, pár perc alatt pirosra sütjük.
  4. A mártogatóssal kínáljuk.