ÜVEGTÉSZTA-SALÁTA THAI FŰSZEREZÉSŰ CSIRKEMELLEL

Hozzávalók

  • 250 g üvegtészta (Go-Tan Vermicelli üvegtészta, 01262)
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g földimogyoró
  • 1 db csirkemellfilé
  • thai fűszerkeverék
  • 50 ml olaj
  • 2 db sárgarépa
  • 165 ml kókusztej

ELKÉSZÍTÉS

  1. A tésztát áztassuk forró vízbe (nem kell megfőzni!). Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy tál hideg vízbe, hogy kihűljön. Ezután szűrjük és csepegtessük le.
  2. Karikázzuk fel a megtisztított újhagymát a szárával együtt. A mogyorót töltsük hűtőtasakba, és húsklopfolóval törjük kisebb darabokra.
  3. A megtisztított, felkockázott csirkemellet tegyük tálba, bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni néhány percet.
  4. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a csirkekockákat. Ha megpuhult a hús, adjuk hozzá a meghámozott, lereszelt sárgarépát, és pirítsuk együtt további 2 percig.
  5. Végül öntsük fel a kókusztejjel, és húzzuk le a tűzről. A lecsepegtetett tésztát aprítsuk fel, tegyük salátástálba, és halmozzuk rá a húskockákat. A mogyoróval és az újhagymával megszórva tálaljuk.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45