250 g üvegtészta (Go-Tan Vermicelli üvegtészta, 01262)
1 csokor újhagyma
100 g földimogyoró
1 db csirkemellfilé
thai fűszerkeverék
50 ml olaj
2 db sárgarépa
165 ml kókusztej
ELKÉSZÍTÉS
A tésztát áztassuk forró vízbe (nem kell megfőzni!). Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük egy tál hideg vízbe, hogy kihűljön. Ezután szűrjük és csepegtessük le.
Karikázzuk fel a megtisztított újhagymát a szárával együtt. A mogyorót töltsük hűtőtasakba, és húsklopfolóval törjük kisebb darabokra.
A megtisztított, felkockázott csirkemellet tegyük tálba, bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni néhány percet.
Serpenyőben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk meg rajta a csirkekockákat. Ha megpuhult a hús, adjuk hozzá a meghámozott, lereszelt sárgarépát, és pirítsuk együtt további 2 percig.
Végül öntsük fel a kókusztejjel, és húzzuk le a tűzről. A lecsepegtetett tésztát aprítsuk fel, tegyük salátástálba, és halmozzuk rá a húskockákat. A mogyoróval és az újhagymával megszórva tálaljuk.