Virslis fonat

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg  sajt
  • 6 db virsli
  • mogyoróolaj (vagy napraforgóolaj)
  • 10 dkg mogyoróhagyma
  • 1 db kovászos uborka (nagy)
  • 2 ek mustár (Remia mustár, 01138)
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek szezámmag
  • 1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Hosszában az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére fektetjük a felszeletelt sajt felét. Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.
  2. Az olajat felhevítjük, a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és vékonyra felkarikázzuk. Aranybarnára sütjük a forró olajban, majd papírtörlővel leitatjuk róla a felesleget. Felkarikázunk egy nagyobb kovászos uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket. Megkenjük mustárral, majd a tetejére szórjuk a hagymát.
  3. A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük. A két végét szorosan összecsípjük, és átemeljük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és sóval.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ekkor kinyitjuk a sütőajtót, visszavesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és 20 percig így “szárítjuk”. 

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45