A megtisztított zellert lereszeljük. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt zellerrel, a finomra vágott zellerzöld felével, az apróra vágott zöldpaprikával és a felvert tojással. Mustárral, reszelt vöröshagymával és sóval ízesítjük.
Nagy diónyi gombócokat formálunk belőle, majd egy kiolajozott, tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, és előmelegített, forró sütőben, nagy lángon 20 percig sütjük.
A mártáshoz összekeverjük a paradicsompürét a liszttel és 2 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, és a gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük, majd a sütőből kiszedett húsgombócokra öntjük. Befedjük, és további 20 percig pároljuk. Tálaláskor friss paradicsomgerezdekkel és zöldpaprika-karikákkal díszítjük. Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.