Zöldsaláta almával, pirított dióval mézes-mustáros öntettel

Hozzávalók

  • 2 marék zöldsaláta, (pl. rukkola, bébispenót, galambbegy)
  • 1 nagyobb alma v. körte, gerezdekre vágva
  • 1 marék dió
  • 1 marék aszalt vörös áfonya (v. meggy)
  • 5 deka feta sajt v. kecskesajt (opcionális)

 

  • Az öntethez:
    • Mézes-mustáros öntet (Remia mézes-mustáros salátadresszing, 01188)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mosd meg jól a salátaleveleket és szárítsd meg. Ez azért fontos, hogy az öntet jól meg tudjon tapadni a salátaleveleken.
  2. Egy serpenyőben pirítsd meg a diót szárazon kb. 2-3 perc alatt.
  3. Vágd fel az almát vagy körtét vékony gerezdekre.
  4. Egy nagyobb tányérra helyezd el a saláta leveleket, majd rendezd el a saláta levelek tetején az alma/körte szeleteket. Szórd meg a dióval és az aszalt gyümölccsel (és a sajttal, ha használsz.)
  5. Locsold meg az öntettel. Frissen fogyaszd.