Barion Pixel

Zöldséges kuszkusz

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 25 dkg cukkini
  • 20 dkg zöldbab
  • 24 dkg articsókaszív (üveges)
  • 9 dl zöldségleves-alaplé
  • 3 ek olívaolaj (Kofa olívaolaj, extra virgin, 00913)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 tk édes-nemes fűszerpaprika
  • 2 tk csípős fűszerpaprika
  • 1 tasak sáfrány (0,12 g)
  • 25 dkg kuszkusz
  • 15 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A kicsumázott piros és sárga paprikát csíkokra metéljük, a cukkinit felkockázzuk. A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, a lecsepegtetett articsókaszíveket félbe- vagy negyedekre vágjuk.
  2. Az alaplét felforraljuk. A nagy serpenyőben felhevített olajon aranysárgára pároljuk a hagymát, és a fokhagymával együtt tovább pároljuk egy rövid ideig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kétféle fűszerpaprikát és a sáfrányt, valamint a paprikacsíkokat és a kuszkuszt. Felöntjük 7 dl forró alaplével, beleforgatjuk a zöldbabot és a cukkinit, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, amíg a kuszkusz a folyadékot szinte teljesen felszívja.
  3. A zöldséges kuszkuszt összemelegítjük az articsókaszívvel és a zöldborsóval. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük és adunk hozzá még egy kis alaplét. Végül beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.

Ügyfélszolgálat

Hétfő - Péntek

07:00 - 15:45