3 ek olívaolaj (Kofa olívaolaj, extra virgin, 00913)
1 ek paradicsompüré
2 tk édes-nemes fűszerpaprika
2 tk csípős fűszerpaprika
1 tasak sáfrány (0,12 g)
25 dkg kuszkusz
15 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
1 csokor petrezselyem
só
frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A kicsumázott piros és sárga paprikát csíkokra metéljük, a cukkinit felkockázzuk. A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, a lecsepegtetett articsókaszíveket félbe- vagy negyedekre vágjuk.
Az alaplét felforraljuk. A nagy serpenyőben felhevített olajon aranysárgára pároljuk a hagymát, és a fokhagymával együtt tovább pároljuk egy rövid ideig. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a kétféle fűszerpaprikát és a sáfrányt, valamint a paprikacsíkokat és a kuszkuszt. Felöntjük 7 dl forró alaplével, beleforgatjuk a zöldbabot és a cukkinit, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután lassú tűzön főzzük kb. 10 percig, amíg a kuszkusz a folyadékot szinte teljesen felszívja.
A zöldséges kuszkuszt összemelegítjük az articsókaszívvel és a zöldborsóval. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük és adunk hozzá még egy kis alaplét. Végül beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.